Direct contact

Neem contact met ons op.

Orthodontie Tarieven 02
Orthodontie Tarieven

Orthodontie Tarieven 02

Orthodontie Tarieven

De tarieven voor een orthodontische behandeling worden bepaald door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). Daarom zijn de tarieven voor alle tandartsen en orthodontisten in Nederland gelijk.

Hier vindt u een volledig overzicht van de tarieven voor 2019:

Tarieven Orthodontische Zorg 2019

De totale kosten van een orthodontische behandeling kunnen we hier op de website helaas niet precies aangeven. In de eerste plaats hangt de prijs af van het type beugel dat we gaan toepassen. De kosten zijn ook afhankelijk van het behandelingsverloop en het aantal behandelafspraken. Een langdurige behandeling zal in het algemeen natuurlijk meer gaan kosten dan een behandeling van korte duur.

Verzekering

Let op: orthodontie zit niet in de basisverzekering!

Orthodontie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering, behalve als de reden van de behandeling een medische noodzaak is. De vergoeding door uw zorgverzekeraar is dus meestal afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Voorafgaand aan een behandeling krijgt u bij ons een intake, waarna wij een behandelplan opstellen. Hierbij zit een gespecificeerd kostenoverzicht, dat wij met u bespreken voordat we besluiten om met de behandeling van start te gaan.

Facturering via Fa-med

U ontvangt onze facturen via Fa-med. Zij verzorgen namelijk onze financiële administratie. Fa-med is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden (para)medici zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen en fysiotherapeuten.

Dit houdt in dat wij de nota sturen naar Fa-med, en dat u uw nota ontvangt van Fa-med. In sommige gevallen wordt uw nota direct ingediend bij uw verzekeringsmaatschappij. U ontvangt dan alleen een factuur voor het resterende bedrag dat niet rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd kan worden.

Vragen over financiële zaken?

Heeft u vragen naar aanleiding van een factuur? Of wilt u meer weten over onze tarieven? Neem dan gerust contact met ons op.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Orthodontie Martini

Orthodontie Martini is de orthodontiepraktijk van orthodontist Huib Berghauser Pont, gevestigd in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in alle orthodontische behandelingen (ook wel beugelbehandelingen genoemd) van zowel kinderen als volwassenen.

Wij voeren regelmatig complexere behandelingen uit, in nauwe samenwerking met de kaakchirurgen en tandartsen van Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martini Ziekenhuis.

Lees meer

Orthodontische Behandeling

  • Korte wachtlijsten
  • Samenwerkende specialisten
  • Gevestigd in Martini Ziekenhuis
  • Kinderen en volwassenen
  • Professioneel en deskundig
  • Persoonlijke aandacht
Lees meer

Meer Informatie

Wilt u graag meer informatie over onze behandelingen?

Informatie aanvragen

Samenwerking

Orthodontie, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde onder één dak:

  • Orthodontie
  • MKA (Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie)
  • Centrum Bijzondere Tandheelkunde