Direct contact
Neem contact met ons op.
Nabehandeling door de orthodontist

Nabehandeling door de orthodontist

De gemiddelde beugelbehandeling duurt tussen de 15 en 30 maanden. De stand van de tanden en de kaak zijn dan aangepast. In principe zijn we dan uitbehandeld. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat u tevreden blijft. Daarom hebben we nog een aantal nacontroles en zorgen we er met een zogenaamde retentiebeugel voor dat de nieuwe stand van de tanden behouden blijft.

Resultaat vasthouden

Er zijn verschillende retentiebeugels. Vaak wordt een permanente draadspalk geplaatst (onzichtbaar, achter de tanden) om de stand van de tanden vast te houden. Bij een kaakverbreding plaatsen we vaak een losse plaatbeugel (retentieplaat) of een invisible retainer, die u ’s nachts draagt.

De draadspalk wordt geplaatst als de beugel er nog in zit. Als alles goed vastzit, gaat de beugel er bij de volgende controleafspraak uit.

Nacontrole

Na de behandeling plannen we meestal nog twee controleafspraken in. Na ongeveer 6 weken en na ongeveer 3 maanden. Ook wordt de eindsituatie gedocumenteerd.

Mocht u daarna nog vragen of klachten hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen, maar in principe zien we u daarna niet meer terug.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Orthodontie Martini

Orthodontie Martini is de orthodontiepraktijk van orthodontist Huib Berghauser Pont, gevestigd in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Wij zijn gespecialiseerd in alle orthodontische behandelingen (ook wel beugelbehandelingen genoemd) van zowel kinderen als volwassenen.

Wij voeren regelmatig complexere behandelingen uit, in nauwe samenwerking met de kaakchirurgen en tandartsen van Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde van het Martini Ziekenhuis.

Lees meer

Orthodontische Behandeling

  • Gevestigd in Martini Ziekenhuis
  • Samenwerkende specialisten
  • Tevreden patiënten
  • Kinderen en volwassenen
  • Professioneel en deskundig
  • Persoonlijke aandacht
Lees meer

Tarieven

Wilt u graag meer informatie over de kosten van onze onze behandelingen?

Alle tarieven

Meer Informatie

Wilt u graag meer informatie over onze behandelingen?

Informatie aanvragen

Samenwerking

Orthodontie, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie en Centrum Bijzondere Tandheelkunde onder één dak:

  • Orthodontie
  • MKA (Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie)
  • Centrum Bijzondere Tandheelkunde